Nyder jeg julen mindre, fordi jeg ikke tager p?

RSS
Jeg tager ikke p, fordi det er jul eller nr det er jul. Det gr jeg aldrig. Betyder det s at jeg ikke nyder julen? Og at jeg afskrer mig selv fra alt det gode? Betyder det, at jeg ikke forstr at nyde livet?
Nr jeg trner nsten hver dag i hele december, betyder det s, at jeg er fanatisk og ikke kan slappe lidt af og tage den med ro og nyde juletiden?
Nr jeg ikke tmmer fade, skle og glas, nr jeg er til julefrokost eller julearrangementer i det hele taget, betyder det s, at jeg holder mig selv i et stramt greb for ikke at slippe kontrollen over min krop og min vgt?


Nej. Tvrtimod. For jeg str ikke tilbage med utilfredshed, trthed og irritation over at vre tyk og trt, fordi jeg spiser for meget. Jeg prver at spise lidt af alting og ikke holde mig tilbage. Jeg har bare forstet (eller min hjerne har), at der er nok mad hver dag - og at ekstremt meget af noget godt ikke ndvendigvis udmunder i noget endnu bedre. Og jeg er ikke anderledes end andre, blot fordi jeg har det job jeg har. Jeg er helt almindelig og lige som alle andre. Og jeg har besluttet mig for at leve det bedste liv. Det gr jeg ved at spise mig til energi og overskud og ikke til overvgt og trthed. Og det gr jeg ved at trne min krop og bevge mig nok. Uden at det ryger ud af balance (for ekstremt meget af noget godt udmunder ikke ndvendigvis i noget meget bedre).  
Og s har jeg den juleregel, at jeg spiser som jeg plejer, nr det er mig selv, der har kontrol over mltidernes indhold - og s spiser jeg det der bliver serveret, nr det bliver serveret, nr det er andre, der vlger hvad der skal serveres - alts hvis jeg kan lide det. Og tle det. 
Hvad gr du?

Forrige indlæg Næste indlæg

  • Birgitte Nymann